fbpx

Вулкана Етна – туптящото сърце на Европа

Вулкана Етна – туптящото сърце на Европа

9 шеметни дни в Италия, през които ще имаме такива уникални приключения, че чак е трудно да се повярва…
По време на сицилианската ни авантюра ще прекараме цяла една седмица на едно от най-привлекателните места в Европа. Прекрасни плажове, страхотна храна, архитектурни съкровища, пушещи /и изригващи/ вулкани, красиви рибарски селца и безкрайна романтика. Сицилия за нас не е просто някаква дестинация, Сицилия е състояние на духа.

АКЦЕНТИ НА ПРОГРАМАТА:

➡️ Остров Сицилия – Катания, Сиракуза, Таормина, мафиотското градче Савока и прочутият бар „Вители“ където е сниман филма „Кръстникът“;
➡️ Изкачване на вулкана Етна /най-високия активен вулкан в Европа – 3323 м./ до самия кратерен ръб;
➡️ Еолийските вулканични острови и изкачване на най-високия връх от архипелага – „Фосса делле фелчи“;
➡️ Изкачване на вулкана Стромболи, част от Еолийските острови и характерен с постоянната си активност и изригвания на всеки 3 до 5 минути. Селфи с лава, а?
➡️ Много време за плаж по островчетата, превъзходно сицилианско вино и фантастична средиземноморска храна;
➡️ Милано – цял ден за разходки и шопинг;
➡️ Приключение по време на най-подходящия сезон от годината;
➡️ Пътешествия по цялото източно крайбрежие на острова и то с всички възможни превозни средства: автомобили, влакове, кораби и самолети;
➡️ Заснемане на всички най-интересни и забавни моменти с екшън камера в 4к резолюция.
➡️ Подходящо за участници в нормална физическа форма. Без технически трудности при изкачванията на вулканите!

ПРОГРАМА:

Ден 1: 07.10.2019 г.
05.30 ч. събиране на групата на летище София и полет до Катания. Трансфер до хотела и настаняване към 14.00 ч.  Свободно време за разглеждане на заливания цели 7 пъти от лавата на Етна град.  Ще разгледаме рибния пазар и фонтана Дел’Аменано, Катедралите Катания Бадия ди Сант’Агата и Свети Никола, Гръцко-римския театър, замъка Урсино и Римският амфитеатър. Вечерта даваме началото на невиждани празненства – шефа има рожден ден, трябва да го уважим подобаващо 😊
Нощувка в хотел, Катания.

Ден 2: 08.10.2019 г.
Сиракуза
Ставаме рано, закусваме, хващаме влака и се отправяме към Сиракуза. „Най-великия гръцки град и най-красивия от всички“ е казал навремето Цицерон за древната гръцка колония. Града е включен в Списъка на световното наследство на ЮНЕСКО. Сиракуза е и родното място на древногръцкия математик, астроном, физик и инженер Архимед. Освен, че ще разгледаме музея посветен на Архимед и Леонардо да Винчи ще имаме на разположение и предостатъчно време за да обиколим пазара Ортиджа, църквите и катедралите в стария град.
Късния след обяд се връщаме в Катания където ще направим един гурме и вино тур по тесните улички на града. Днес ще трябва да напазаруваме и необходимите продукти за закуска и храна за големия утрешен ден.
Нощувка в хотел, Катания.

Ден 3: 09.10.2019 г.
Вулкана Етна
Ставаме около 06.30 ч., разбрали сме се предварително с „човека“ вулкана да не изригва днес, пием кафенце, закуска, взимаме раниците и тръгваме на епично изкачване до кратерния ръб на ЕТНА – 3329 метра. От изходната ни точка Rifugio Sapienza ще вземем лифта до горната му станция, а от таааам – по най-живописния и завладяващ маршрут поемаме към туптящото сърце на Европа. Вулканите са наистина изумително, впечатляващо дело на природата и само човек, доближил се до „гърлото на звяра“ може да оцени мащабността и значимостта им за планетата ни…
Нощувка в хотел, Катания.

Ден 4: 10.10.2019 г.
Напускаме сушата и превземаме Еолийските острови на абордаж. Мятаме се на влака и газ към прекрасния пристанищен град Милазо. Тук ще сменим влака с кораб и се отправяме към един от основните административни центрове на архипелага Санта марина Салина. Мятаме багажа в хотела, слагаме банските и се спускаме към един от най-добрите плажове в Средиземно море… Вечерта ще се отбием в някое китно малко ресторантче, разположено непосредствено на брега на морето. Прясно уловената рибка, божественото вино и италиански романтичен дух ви гарантират на 101% „ДА“ ако решите точно тук и сега да предложите брак на любимата жена…

Ден 5: 11.10.2019 г.
Днес продължаваме с вулканите. Ще се изкачим до най-високият връх на Еолийските острови – „Фосса делле фелчи“ (на италиански: Fossa delle Felci – „Папратова яма“) с височина от 962 метра. Нека височината не ви заблуждава… стартираме от точно 0 метра, буквално от плажа, където е и нашия хотел. Освен шеметните панорами имаме и друга много силно мотивираща цел… Изкачването до върха ще ни отнеме около 3.30 часа. Колкото по-бързо успеем да слезем, толкова повече време ще имаме за плаж и морски дарове в последствие…
Нощувка в хотел, остров Салина.

Ден 6: 12.10.2019 г.
Три /вулкана/ за щастие…
Някога, ей така, честно и с ръка на сърцето, представял ли си си, че ще видиш ИЗРИГВАЩ вулкан на живо?
Е, днес ще видиш. Даже ще се снимаш с него. Даже ще оживееш за да разказваш след това.
Наспиваме се доволно (защото според поверието, след вече 2 изкачени вулкана, най-малкото, което ни се полага ако не друго, е едно размазващо винено парти до сутринта) и хващаме кораба до остров Стромболи.  Започнал преди много години да се формира като подводен, сега Стромболи (924 метра) е наземен, активен, постоянно действащ вулкан с изригвания на всеки 3-5 минути…
Върхът му е разрушен, но кратерът му с 5 активни гърла си е съвсем… реален. Северозападната стена на кратера също е разрушена като от там лавата се излива директно в морето.
С местен лицензиран италиански водач ще се изкачим максимално високо до кратера, от където от напълно безопасна панорамна площадка ще имаме възможността да наблюдаваме изригванията на вулкана. Изпращаме залеза високо по склоновете на Стромболи и на челници слизаме към поредното китно ресторантче.
Нощувка в хотел, остров Стромболи.

Ден 7: 13.10.2019 г.
В Сицилия няма „Свидетели на Йехова“. Няма и други свидетели. Там въобще не харесват свидетелите…
M.A.F.I.A – “Morte Alla Francia Italia Anela” – „Италия копнее за смъртта на Франция“.
Потегляме с кораба към Милазо, а от там се прехвърляме на влака и право към Таормина. Разглеждането на китното градче обаче ще оставим за по-късния следобяд. Основната ни цел за деня е Савока, селцето, което Франсис Форд Копола избира за повечето от снимките на „Кръстника“. Ще посетим бар „Вители“ (запазен е точно такъв, какъвто е бил преди 100 години…), в който младият Майкъл Корлеоне иска среща с дъщерята на кръчмаря и разбира се старата селска църква, в която е сватбата на Майкъл и младата Аполония /може и вашата да е там, стига да сте ни послушали и да сте си направили предложението като хората… няколко дни по-рано/. След Савока и Таормина е време за още малко тудуф-тудуф с влака и отново сме в Катания. Настаняваме се на бързо, вече знаем най-добрите винени барове в града и даваме старта на поредното весело парти.

Ден 8: 14.10.2019 г.
Ciao, Milano!
С ранен полет от Катания пристигаме в столицата на модата точно  в 11:00 ч. Бързо настаняване в хотела и газ по улиците на този фантастичен град. Каквото и да кажем за Милано ще е малко…
Миланската катедрала Дуомо, замъкът „Сфорца“, галерия Виторио Емануеле II, стадион „Сан Сиро“ за футболните фенове, разходки, шопинги и гранд финал, такъв само какъвто Милано може да ни предложи с фантастичните ресторантчета разположени по поречието на канала Навили.

Ден 9: 15.10.2019 г.
Всяка приказка си има край, а краят на нашия La Dolche Vita е точно днес, около 12.30 ч., когато с полет за София се прибираме у дома.

Ами това е. Добре дошли в екипа ни от приключенски вулканолози.

ЦЕНА: 1699.00 лева

Цената включва:
✔️ Участие в приключението според обявената програма;
✔️ 4 нощувки в Катания;
✔️ 2 нощувки на остров Салина;
✔️ 1 нощувка на остров Стромболи;
✔️ 1 нощувка в Милано;
/настаняване в хотел 3* в Катания и Салина – в двойни/четворни стаи или големи апартаменти с по 3-4 спални, двойни стаи на о-в Стромболи, хотел 3* – двойни/тройни стаи в Милано.
✔️ Всички трансфери на място – влакове, кораби, бус за изкачването на Етна;
✔️ Изкачване с професионален местен гид на изригващия вулкан Стромболи;
✔️ Екипировка за изкачването на Стромболи – каска и челник;
✔️ Лифт /двупосочно/ за изкачването на вулкана Етна;
✔️ Представител на Adventure Team по време на цялото приключение;
✔️ Застраховка за пътуване в чужбина с покритие 10 000.00 евро;
✔️ Заснемане на цялото приключение с екшън камера в 4к резолюция.

Цената не включва:
❌ Самолетни билети /около 260.00 лева с 10 кг. чекиран багаж към м. април 2019 г./
❌ Храна
❌ Входни такси за посещаваните туристически обекти
❌ Лични разходи

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕЗЕРВАЦИЯТА:
Капаро в размер на 300.00 лева в срок от 7 дни от датата на регистрация. Останалата сума се заплаща на части до 01.10.2019 г. – когато и по колкото ви е удобно.
Местата са ограничени до 8!

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!