fbpx

Връх Харамията и Рилските езера + супер СПА

Връх Харамията и Рилските езера + супер СПА
Два дни, два страхотни прехода, два невероятно красиви маршрута, спа глезотийки в хотела и уникален аква компрекс с над 10 открити басейна с минерална вода и температура от 14 до 40 градуса…..
Настаняването е в хотел 3*, в апартаменти (а не обикновени стаи) с кухня, хол и спалня.
 
През първия ден, след като закусим в една от най-гостоприемните и уютни хижи в сърцето на Рила, ще се отправим към връх Харамията. Ще ходим с котки, ще си направим чай в полеви условия със сняг и примуси, ще се забавляваме на воля.
 
Втория ден от нашето приключение ще ни качи на Рилските езера. Замръзнали, величествени, божествени….
При добро време и подходящи условия ще можем да минем и през седемте езера. В най-лошия случай ще направим 5 от 7, което в зимни условия не е нииикак зле.
 
И това не е всичко. Към 16.00 ч. на първия ден ще сме обратно в хотела, ще метнем халатите и с 300 по каменните пътеки ще се отправим към уникалния аква комплекс в съседство. С над 10 открити басейна с минерална вода и температура на водата от 14 до 40 градуса….. да продължавам ли???
А, и още нещо много важно – чашата вино в ръката е абсолютно задължителен реквизит докато се размазваме в горещия басейн.
След басейните минаваме през спа центъра на хотела, правим по една бърза сауна и парна баня и се приготвяме за вечерни тържества 🙂
 
Още ли си мислите, че има по-добра опция за уикенд в края на Март?
 
ВАЖНО!
Подходящо за участници с нормална физическа подготовка.
Не е задължително да имате какъвто и да било опит в планината през зимата.
 
ПРОГРАМА:
Ден 1 23.03.2019 г.
• 06.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с организиран транспорт за Паничище. (Пътуваме с наши автомобили)
• 08.00 ч. – пристигане в х. Малката Юрта и закусваме страхотни мекички със сладко от диви ягоди (или от каквито ягоди пожелаете, хаха)
• 09.00 ч. – Качваме се с лифта до хижа Рилски езера. От там през Долното езеро, по зимния път се отправяме към панорамния и фантастичен връх Харамията. Според времето, с което разполагаме имаме вариант да слезем пеша по кръгов маршрут или отново с лифта.
• 16.00 ч. се спускаме към Сепарева баня, настаняваме се набързо в хотела, взимаме халатите и газ по каменната пътека до аква комплекса в съседство. След като се размажем подобаващо в горещите минерално води ще вечеряме, ще танцуваме и въобще – ще правим каквото си искаме.
 
Ден 2 24.03.2019 г.
• 8.30 закусваме, оправяме екипировката и пак се качваме към Паничище и сърцето на Рила. Днес целта е седемте Рилски езера;
• 10.00 ч. тръгваме по маршрута. При добро време и подходящи условия ще направим опит да минем и през седемте езера. В най-лошия случай ще имаме 5 езера, което за зимно минаване по циркуса си е впечатляващо постижение;
• 17.00 ч. – Ориентировъчно време за тръгване към София
 
 
ЦЕНА: 160.00 лева
 
Цената включва:
– Транспорт;
– Нощувка със закуска в Сепарева баня, хотел 3*, настаняване в хотелски апартаменти.;
– Котки за прехода;
– Планинска застраховка;
 
Цената не включва:
– Храна освен закуската;
– Билети за лифт;
– Билет за вход в аква комплекса:
– Разходи от личен характер.
 
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
– Зимни (непромокаеми) обувки;
– Ръкавици;
– Връхно яке с качулка/мембрана;
– Полар/блуза – 2 бр;
– Термобельо горно и долно;
– Гети;
– Шапка;
– Слънчеви очила (скиорска маска);
– Слънцезащитен крем;
– Щеки;
– Метално канче/чаша (за чайчето);
– Бански и чехли за спа центъра и басейните;
– Най-доброто настроение, което можете да вземете със себе си.

ЗА КОНТАКТИ:
тел. 0893000007
e-mail: adventureteambg@gmail.com
Лично съобщение на фейсбук страницата ни

Местата за приключението ни на Връх Харамията и Рилските езера са изчерпани.