fbpx

Връх Триглав, Словения

Връх Триглав, Словения

Връх Триглав – 2864 метра, първенец на Словения и Юлийските Алпи. Само с 61 метра по-нисък от нашия Мусала, върха предлага едно фантастично алпийско изживяване. Няма „туристически“ маршрут нагоре, като в същото време не е и нещо грандиозно трудно, което човек да не може да преодолее. Леки технични пасажи, опънати метални въжета и Виаферата (накован в скалите железен път) за финал, са само част от приключенията, които този красавец може да ни предложи. Триглав е толкова почитан от словенците, че лика му намира отражение и в герба и в знамето на европейската държава. Триглав е връх, който определено е способен да обостри приключенските ви сетива до степен, от която трудно има връщане назад…

ВАЖНО!
Събитието е подходящо за хора в добра физическа форма и издръжливост. Желателно е да имате опит в преминаването на маршрути като „Кончето“ в Пирин.

ПРОГРАМА

Ден 1: 21.08.2019 г.

05.00 ч. Среща на групата на паркинга пред сектор А на Национален стадион „Васил Левски“;
Отпътуваме с бус за Словения минавайки транзит през Београд и Загреб. Крайната ни дестинация е долината на река Триглавска Бистрица, където се намира и хижа Aljažev dom (1015 m).
Приблизително време на пристигане 19.00 ч. Нощувка.

Ден 2: 22.08.2019 г.

Ранно ставане, закуска и потегляме към хижа „Triglavski dom” на 2515 м. Преходът ни започва в гориста местност с голям наклон, който ще преодолеем за малко над един час. Истинският екшън тепърва предстои.Представете си нещо средно между нашите карстови ръбове Кончето и Джамджиев ръб, но по 10. Седалка, обезопасително въже, каската и газ. Следват изключителни участъци, наковани в скалите парапети и метални въжета, Виаферата и умопомрачителни гледки. В ранния следобяд ще пристигнем на хижа „Triglavski dom na Kredarici” където ще се настаним и ще отпочинем преди утрешното изкачване. Нощувка.

Ден 3. 23.08.2019 г.

В зависимост от метеорологичните прогнози и условия може да станем много рано и да тръгнем на челници нагоре. Посрещането на изгрева от място като връх Триграв е нещо, което може да се изживее само веднъж. Алтернативно, можем да изчакаме разсъмването, любувайки се на изгрева с чаша кафе пред хижата и да тръгнем нагоре по светло. До върха имаме 350 метра денивелация и продължителност на изкачването около час и половина. Слизаме от върха и правим кратка почивка на хижата. Събираме багажа и слизаме по алтернативен маршрут от другата страна на планината, минаващ покрай седемте триглавски езера. Нощуваме на хижа Koča pri Triglavskih jezerih (1685 m) на 1685 м.

Ден 4. 24.08.2019 г.

Наспиваме се добре, хапваме и продължаваме надолу. Слизаме по изключително красива долина, която през плавни и криволичещи пътеки, бавно се отправя до извора на река Савица. Следваме реката и продължаваме по нея до Бохинското езеро, което е и най-голямото естествено езеро в национален парк Триглав. След обяд ще пристигнем в Блед където ще се настаним в хотел. Освежаващо душче и излизаме на вечерна разходка около езерото, където в приятна кръчмика край брега ще отпразнуваме успеха от изкачването на словенския първенец. Нощувка.

Ден 5. 25.08.2018 г.

Ставаме рано, закусваме, оправяме багажа и потегляме към Любляна. Ще се разходим из центъра на града, ще обядваме и в ранния следобяд потегляме към София.

ЦЕНА:
880.00 лева

Цената включва:
– Транспорт (комфортен бус);
– Всички нощувки;
– Планински водачи;
– Застраховка за пътуване в чужбина;

Цената не включва:
– Храна;
– Разходи от личен характер.

МИНИМУМ УЧАСТНИЦИ: 7
Събитието може да бъде проведено и при 6 участника след доплащане от по 95.00 лева на участник.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
– Високи планински обувки;
– Полар;
– Връхно яке с качулка/мембрана;
– Каска;
– Седалка;
– Шапка и ръкавици;
– Щеки.

ЗА КОНТАКТИ:
тел. 0885355478 Ангел Колев – водач, по въпроси свързани с терена, маршрута и сложността на изкачването;
тел. 0893000007 Преслав Конов – по организационни въпроси за събитието.
e-mail: adventureteambg@gmail.com
Лично съобщение на фейсбук страницата ни

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА РЕГИСТРАЦИЯТА:
Капаро в размер на 280.00 лева в срок от 5 дни от датата на регистрация. Останалата сума се заплаща на удобни за вас вноски до 10.08.2019 г.

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!