fbpx

Връх Мусала по алтернативен маршрут. Мусаленски венец

Връх Мусала по алтернативен маршрут. Мусаленски венец

Връх Мусала – с впечатляващите си 2925.4 метра това е най-високият планински връх в България, а и най-високият връх на целия Балканския полуостров.

Традиционно в наш Adventure Team стил ще избягаме от претоварения път по комерсиалния маршрут и ще ви предложим вълнуващо приключение, което трудно може да бъде описано с думи. Ще направим нашето изкачване до първенеца на балканите през Мусаленския венец (където до самия връх е почти сигурно, че няма да срещнем никакви други туристи). Започвайки нашето приключение от х. Ястребец, последователно ще преминем през върховете Алеко (2713 м.) и Безименен (2792 м.) за да се озовем накрая на покрива на Балканския полуостров. По време на прехода ни ще имаме възможността да се насладим на спиращи дъха панорами, сред които са величествените масиви на Пирин и Витоша, езерата от Мусаленския циркус и много, много други зашеметяващи гледки…

ВАЖНО!
Прехода е подходящ за участници с нормална физическа форма. Подходящ е и за всички, които искат да се забавляват в приятна компания и да срещнат нови приятели сред уникалните красоти на Рила. Изкачването е плавно, с почивки съобразени с нуждите на участниците и уникални гледки по пътя. Не е необходима специална екипировка.

За това приключение има останали места само със собствен транспорт

ПРОГРАМА:
Ден 1 – 22.06.2019 г.
• 07.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване с личен/споделен транспорт за кк. Боровец
• 8.30 ч. – пристигане в кк. Боровец. С лифта се качваме до х. Ястребец (горна лифтена станция), от която ще започнем нашето изкачване към върха.
• 09.00 ч./14.00 ч. – изкачване до връх Мусала по алтернативен маршрут, през дясната част на Мусаленския венец и върховете Алеко и Безименен.
• 17.30 ч./18.00 ч. – отпътуване  към гр. София. По желание, можем да посетим и уникална кръчма в Самоков за да заредим батериите и да полеем успеха от достигането на връхната точка на Балканите

       

 

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
• Удобни туристически обувки, по възможност обхващащи глезена, голям грайфер;
• Дълъг туристически панталон/анцунг/клин;
• Тениски – поне 1 резервна;
• Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
• Щеки;
• Вода – минимум 1.5 литра;
• Храна – според личните нужди

За това приключение има останали места само със собствен транспорт

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌 изчерпани места
Със собствен/споделен транспорт 🚗 45.00 лева

ЦЕНАТА ВКЛЮЧВА:
✔️ Транспорт /според опцията/;
✔️ Планинска здравна застраховка;

ЦЕНАТА НЕ ВКЛЮЧВА:
❌ Транспорт /според опцията/ Ще съдействаме максимално за организиране на пътуването. Практиката показва, че почти не съществува вариант, в който участник да остане без транспорт)
❌ Лифт от кк. Боровец до х. Ястребец;
❌ Разходи от личен характер;
❌ Храна и напитки;

ЗА КОНТАКТИ:
📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!