Връх Мусала – зимно изкачване за начинаещи

Връх Мусала – зимно изкачване за начинаещи

Изпращали ли сте залеза от покрива на Балканския полуостров? А посрещали ли сте изгрева от толкова високо? А правили ли сте го през зимата? А случайно да подозирате, че сте на път да станете част от най, ама най-най-най якото зимно изкачване??? Магически гледки, две изкачвания (първия ден за залеза и втория за изгрева), неповторими емоции и сравнително лек маршрут до връх Мусала, който със своите 2925.4 м.н.в е най-високият планински връх в България и на целия Балкански полуостров.

ПП: При едно от предишните ни ходения подарихме на заслон „Ледено езеро“ (не ни питайте как го качихме…) един голям и много хубав дартс. Обещавам да не ви бия много на турнирчето, което ще си спретнем вечерта 🙂

ВАЖНО! Подходящо за участници в нормална/добра физическа форма. Не е задължително да имате опит в планината през зимата. Котки, челници и всичко необходимо ще бъде осигурено от нас.
Заслон „Ледено езеро“ е отопляем, добре оборудван с безалкохолни и алкохолни напитки и пакетирани храни. Почти по нищо не се различава от хижите в страната.

Линк: СНИМКИ ОТ ПРЕДИШНИ ЗИМНИ ИЗКАЧВАНИЯ:

ПРОГРАМА:

Ден 1 02.03.2019 г.
• 07.45 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за Боровец.
• 09.00 ч. – пристигане в Боровец. Качване с лифта до з. Ястребец.
• 10.00 ч. – тръгваме по маршрута към х. Мусала и от там към Заслон Леденото Езеро. На хижата ще направим почивка за обяд и ще си наберем сняг, с който ще си приготвим най-вкусните кафе и чай, които някога сте опитвали!!!
• 15.30 – 16.00 ч. – достигаме заслон Леденото Езеро. Сваляме раниците, почиваме си, пием по няколко чайчета и продължаваме към върха (на около 45 мин. от заслона) за да стигнем там точно за залеза…
• Около 18.45 ч. слизаме обратно до заслона, хапваме, пийваме, преподаваме ви няколко урока по дартс и доволни лягаме да спим 🙂

Ден 2 03.03.2019 г.
• 05.30 ч. – ранно ставане, оправяне на екипировката и атака към върха. В крайна сметка сме тръгнали да посрещаме изгрева на най-високото място на балканите.
• 8.00 ч. – слизане към заслон Ледено езеро, почивка, приготвяне на раниците и леко полеко започваме със спускането си към Боровец.
• 16.30 ч. Ориентировъчен час за отпътуване към София. (Освен ако не решим да полеем успеха в някоя месна кръчма, а те повярвайте ми са мноооого добри…)

ЦЕНА:
– С организиран транспорт: 120,00 лeва;
– Със собствен транспорт: 105,00 лева;

Цената включва:
– Планински водачи;
– Транспорт (Според опцията);
– Котки за прехода;
– Челник за прехода;
– Нощувка в заслон Ледено езеро;
– Планинска застраховка.

Цената не включва:
– Храна;
– Транспорт (Според опцията);
– Еднодневна карта за лифт до Ястребец;
– Разходи от личен характер.

ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
– Котки (имаме безброй, ще ви осигурим). Все пак, ако имате ваши е желателно да си ги вземете 🙂
– Зимни планински обувки;
– Ръкавици – 2 бр.
– Връхно яке с качулка/мембрана;
– Полар;
– Термобельо горно и долно;
– Гети;
– Слънчеви очила (скиорска маска);
– Слънцезащитен крем;
– Челник (също като котките, челници колкото искаш, можем супа да си направим от тях);
– Щеки.

ЗА КОНТАКТИ:
тел. 0893000007
e-mail: adventureteambg@gmail.com
Лично съобщение на фейсбук страницата ни

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

За това събитие няма свободни места. Всичките ни приключения може да разгледате на www.adventureteam.bg