fbpx

Връх Козя Стена – на „лов“ за Еделвайси

Връх Козя Стена – на „лов“ за Еделвайси

Еднодневно неделно приключение за „лов“ на най-красивото планинско цвете – великолепният Еделвайс.

Резерват Коза Стена е най-малкият резерват включен в национален парк Централен Балкан. Обявяването му за защитена територия е станало през 1987 г. с единствената цел да бъдат опазени еделвайсите, които се намират там и над 100 годишните буково-елови гори. За изходна точка на нашето приключение ще използваме местността Беклемето – най-високата част на най-високият действащ старопланински преход в страната Троян-Кърнаре.

Ще направим нашето изкачване по един от най-наситените с адреналин и уникални гледки маршрути: през „паметника на летците“, връх Баба (Боба) и величествения скален ръб Козя стена, чиято най-висока точка е и едноименния връх. По самия скален ръб е опънато метално въже, което предполага изключителна доза адреналин и забавление по преме на преминаването му. Веднага след като слезем от върха се отправяме в посока хижа Козя стена, където ще хапнем вкусен обяд и сити и доволни от „лова“ ще се спуснем обратно към началната ни точка.

ВАЖНО!!!
По време на нашия „лов“ ще се опитаме да открием максимално много Еделвайси в естествената им среда, които ще снимаме и ще можем да им се полюбуваме. КЪСАНЕТО НА ЦВЕТЯТА Е СТРОГО ЗАБРАНЕНО!!!

ПРОГРАМА:
Ден 1 – 16.06.2019 г.
07.00 ч. – събиране на групата на паркинга пред Сектор „А“ на Национален стадион „Васил Левски“ и отпътуване за местността Беклемето; Около 10.00 ч. ще пристигнем на началната ни точка откъдето след кратък разбор ще тръгнем към върха.  Последователно ще преминем през  „паметника на летците“, връх Баба (Боба) и величествения скален ръб Козя стена, където се крият еделвайсите. От там се спускаме към хижата за вкусен късен обяд и обратно долу към бусчетата. Ориентировъчно време за тръгване към София – 18.00 ч.

ЦЕНА:
С организиран транспорт 🚌: 60,00 лева
Със собствен транспорт 🚗: 50,00 лева (неограничени места)

Цената включва:
✔️ Участие в събитието според обявената програма;
✔️ Планинска застраховка;
✔️ Транспорт /според опцията/

Цената не включва:
❌ Транспорт (според опцията);
❌ Лични разходи;

НЕОБХОДИМА ЛИЧНА ЕКИПИРОВКА:
🧗‍♂️ Удобни обувки с хубав грайфер;
🧗‍♂️ Дълъг туристически панталон/анцуг/клин, къси гащи;
🧗‍♂️ Топла връхна дреха (полар) и/или ветровка;
🧗‍♂️ Шапка, слънчеви очила и слънцезащитен крем (мин. 30 фактор);
🧗‍♂️ Резервни тениски и чорапи;
🧗‍♂️ Храна: ядки, шоколад, локум, протеинови барчета;
🧗‍♂️ Вода – минимум 1,5 литра;
 D
ЗА КОНТАКТИ:

📧 adventureteambg@gmail.com;
🗣 Лично съобщение на фейсбук страницата ни;
☎️ 0893000007 Преслав Конов

След попълване и изпращане на регистрационната форма ще получите автоматичен мейл с потвърждение на регистрацията и данни за банковите реквизити.

Резервирай!