Архиви: Тур

Начало // Тур
Чернобил – Забранената зона
Пътуване
16/20 ОКТОМВРИ 2019 г.
Мин. 5

Чернобил – Забранената зона

Група от най - приключенски настроените нинджи на Adventure Team Bulgaria се отправя към най, ама най-най-най шантавото ни пътуване за 2019 г. Призрачният град Припят, тайния град със секретната база "Дъга-1" и Чернобилския саркофаг където е запечатан реактора на експлоадиралият 4-ти блок са само нищожно малка част от буквално феноменалните неща, които ще видим по време на посещението ни, без да преувеличаваме, на НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО МЯСТО НА ПЛАНЕТАТА…

1345лв.
Връх Вежен и хижа Бенковски (кръгов маршрут)
Пътуване
19-20 ОКТОМВРИ

Връх Вежен и хижа Бенковски (кръгов маршрут)

Изходна точка на поредния ни воаяж ще е китното балканско селце Рибарица. По страхотен и много разнообразен кръгов маршрут ще преминем през хижа Бенковски (където ще нощуваме), а от там на следващия ден ще продължим и към върха. Слизането ни пък е през хижа Вежен, което от своя страна ни дава възможност за една огромна панорамна обиколка без да повтаряме един и същ маршрут. Връх Вежен е висок 2198 м. като от него се открива широка панорама към Средна гора, Рила, Пирин и централното било на Стара планина. Зимите тук са много сурови, с много ниски температури, силен вятър и снежни бури. През зимата снежната покривка достига дебелина до 2 м., като по този начин дава и началото на река Бели вит. Хижа Бенковски, в която ще отседнем се намира в югозападното подножие на връх Ушите. Хижата е с вътрешни санитарни възли, елекрифицирана е и разполага с туристическа столова, кухня и лафка.

105лв.
Връх Ком – еднодневно приключение за начинаещи
Пътуване
09 НОЕМВРИ

Връх Ком – еднодневно приключение за начинаещи

Есенния килим е покрил земята и навсякъде се носи свежия аромат на есенна гора, а ние се отправяме към емблематичния връх Ком (2016м.) Величествените гледки от върха са впечатлили и вдъхновили големия писател Иван Вазов за стихотворението „На Ком“, откъс, от което ще може да прочетем и на паметната плоча на самия връх. Върхът е и началото на най-популярния и дълъг туристически маршрут в България - Ком-Емине. Стартираме от х. Ком, откъдето може да се вземе печат „100-те национални туристически обекта“. Ще преминем през красива иглолистна гора, изкачвайки се до билото, от където пред нас ще започнат да се откриват чудни гледки.

50лв.
Връх Руен – еднодневно приключение
Пътуване
16 НОЕМВРИ

Връх Руен – еднодневно приключение

Осогово - едно магично и притегателно място с уникални панорами, стада диви коне и спокойно и приветливо време, което ще ни позволи да се насладим максимално на красотите на планината. Ще се изкачим до граничния с Македония първенец на Осоговска планина - връх Руен (2251 м.) от където ще се полюбуваме на шеметните панорамни гледки.

50лв.
Нова година на връх Мусала
Пътуване
31 ДЕКЕМВРИ - 01 ЯНУАРИ

Нова година на връх Мусала

Каним ви на Нова година, която ще посрещнем по един нов, вълнуващ и изключително приключенски начин.
Ще изпратим старата 2019 г. заедно със залеза на 2925.4 метра над морското равнище. А новата? Точно в полунощ на 31.12 ще посрещнем новата година с над 30 огнено червени факли, фойерверки и дунавско хоро по замръзналото Ледено езеро. Как ви звучи? Страхотно е, да, само че това далеч не е всичко. След тежки празници и дълги хора, още по тъмно на Васильовден, ще облечем отново екипировката, ще сложим котките и челниците и удърно ще щурмуваме върха за втори път. Ще посрещнем първият изгрев на 2020 г. от най-високият връх в България и целия Балкански полуостров. Хората изкачили върха на 01 Януари ще имат и уникалния шанс да са първите хора изкачили Мусала за 2020 г. Готино, а?
Запазили сме целия заслон Ледено езеро само за нашата група, което ни гарантира спокойствие, луди веселби и пълен контрол върху купона, музиката и всичко случващо се там.

140лв.