fbpx

Tour Category: Начинаещи Нинджи

Начало // Начинаещи Нинджи
Хижа Ехо. Върховете Юмрука, Кавладан и Ушите
Пътуване
20/21 АПРИЛ 2019 г.
Мин. 8

Хижа Ехо. Върховете Юмрука, Кавладан и Ушите

На 1675 м., на самото било на планината, на място достъпно единствено пеша, след няколко часов преход, сякаш кацнала в нищото, се намира едно прекрасно място – хижа Ехо.
По време на това приключение ще се изкачим на два изключително панорамни върха - Кавладан и Юмрука. От втория ще наблюдаваме залеза, а за да вкараме допълнителна доза адреналин, слизането към хижата ще направим на челници…

105лв.
Преход до Райското пръскало и х. Рай
Пътуване
20 АПРИЛ 2019 г.
Мин. 8

Преход до Райското пръскало и х. Рай

Разположен в централна Стара планина Райското пръскало е най-високият водопад на Балканския полуостров. Водопадът събира водите си от снежните преспи в подножието на връх Ботев и дава началото на приток на Бяла река, чийто водосбор влиза в резерват Джендема. Височината на водния пад пък е цели 124.5 метра, а красотата, която водата създава при падането си е меко казано неописуема.
Е, ние сме готови. Очакваме да те видим и теб в това наистина райско приключение...

60лв.
Белинташ и Караджов камък, Кралство Мумджидам и Кръстова гора
Пътуване
04/06 МАЙ 2019 г.
Мин. 8

Белинташ и Караджов камък, Кралство Мумджидам и Кръстова гора

Сред впечатляващата си природа Родопа крие светилища, окултни храмове и енергийни полета, най-уникалното сред които е триъгълникът Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора известни още като камъкът на живота, камъкът на мъртвите души и върхът на Бога. Белинташ е скално плато, което въпреки неголямата си височина от около 1200 м. създава усещането, че сме се изкачили на върха на света. Родопската Света гора както също е известна местността Кръстова гора е истинско светилище. Тук са разположени църквата „Покров на пресвета Богородица“, комплекса „12 апостоли“ от 9 параклиса (разположени двустранно на стълбището към връх Кръста с разпятието) и още 3 параклиса след върха - „Св. Йоан Рилски“, „Св. Три светители“ и „Св. Висарион епископ Смолянски“.

235лв.
Хижа Мазалат, връх Голям Кадемлия и Пеещите скали
Пътуване
11-12 МАЙ 2019 г.

Хижа Мазалат, връх Голям Кадемлия и Пеещите скали

Фантастична майска комбинация съчетаваща изкачване до втория по височина връх на Стара планина - Голям Кадемлия (2275.4 метра), резерватът Пеещи скали и обявената за "Хижа на годината" през 2015 г. - Хижа Мазалат.

125лв.
Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир
Пътуване
18 МАЙ

Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир

Разположен в полите на Стара планина, заобиколен от върховете Острич, Петрахиля, Червен, Трескавец и Вежен, Тетевен е един изключително живописен и наситен с история град. По време на нашето еднодневно приключение ще видим едни от най-притегателните забележителности в района – ще се насладим на водопад „Скока“, ще отпочинем на изключително панорамния заслон „Опасния зъб“ и ще изкачим връх Петрахиля – 1179 м. За финал ще посетим и един от стожерите на Българската православна църква - Гложенският манастир „Свети Георги Победоносец“.

60лв.
Връх Митикас – Олимп, Гърция. Море и върхове
Пътуване
24/26 МАЙ 2019 г.
Мин. 8

Връх Митикас – Олимп, Гърция. Море и върхове

Митикас - величественият гръцки първенец.
Домът на боговете в планината Олимп, със своите 2917 м. Митикас е вторият най-висок (след нашия Мусала) връх на Балканския полуостров. По време на нашето приключение ще изкачим върховете Скала (2865 м.н.в.) и Митикас (2917 м.н.в.), като при добро темпо ще качим и съседния връх Сколио (2904 м.н.в.).
Безспорно една от най-добрите програми за изкачването на върха. Максимум време за плаж (цял ден на 24.05 и половин ден на 26.05) и забавления, супер екшън и много адреналин. Възможност (по желание на групата, без допълнително заплащане) за разходка из Солун през последния ден на екскурзията.

310лв.
Връх Ботев – почит към героите!
Пътуване
01/02 ЮНИ 2019 г.
Мин. 8

Връх Ботев – почит към героите!

Гордият първенец на Стара Планина - връх Ботев 2376 метра.
Там, на едно от най-величествените и завладяващи места в България, сред шеметните панорами на балкана, точно в 12.00 ч. на 02 Юни ще стъпим на върха и ще сведем глава в знак на почит и уважение към героите, дали живота си за свободата на Родината.
Кога, кога ако не сега?

110лв.
Босна: Рафтинг, парти и изкачване на връх Маглич
Пътуване
06/09 ЮНИ 2019 г. /НЯМА МЕСТА/
мин.8/макс 18

Босна: Рафтинг, парти и изкачване на връх Маглич

Рафтинг по едно от най-дългите трасета в Европа, кристално сини реки, водопади, езеро с почти идеална форма на сърце и скалисти планини с невероятно красиви долини...
Очаква ни едно истински шеметно приключение по време, на което ще направим над 25 километра рафтинг по водите на река Тара, ще изкачим първенеца на Босна и Херцеговина връх Маглич (2386 метра), ще се разходим из дивата гора Perucica, и ще опитаме от най-най-вкусните местни деликатеси и напитки. Толкова е вълнуващо, че сме готови да тръгнем буквално утре...

510лв.
Семеен уикенд в Родопите: спорт, забавления и приключения
Пътуване
15-16 ЮНИ

Семеен уикенд в Родопите: спорт, забавления и приключения

Фантастично приключение създадено специално за семейства с деца. Подготвили сме ви една изключително интересна и разнообразна програма, в която ще има за всекиго по нещо. Ще се пренесем в един удивителен свят, места, съхранили едни от най-съкровените и запазени тайни на Родопите.

365лв.