fbpx

Tour Category: Стара Планина

Начало // Стара Планина
Връх Околчица и водопад Боров камък + барбекю
Пътуване
14 СЕПТЕМВРИ

Връх Околчица и водопад Боров камък + барбекю

Маршрутът ни до водопад "Боров камък" (с 63 метра пад на водата) е изключително атрактивен, с безбройни малки и средно големи водопади, много мостчета, стълби и парапети наковани в скалите, стъпала и други интересни леки препятствия, които участниците трябва да преодоляват.  За да продължим по пътя си и да се изкачим до най-горната част на водопада, ще трябва да минем зад самата водна завеса... (точно като по филмите с Али Баба и 40-те разбойници.) На полянката, на която ще почиваме след това, има страхотни маси, пейки и няколко барбекюта. Палим огньовете, мятаме пържолките на скарата и се размазваме от кеф с дълъг есенен обяд. А, да - през средата на поляната минава чудна рекичка, в която бирите се изстудяват заааа минути... След като похапнем и отпочинем добре, ще се отправим и към крайната ни дестинация за деня - лек и плавен преход до върх Околчица и мемориала на Христо Ботев.

75лв.
Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир
Пътуване
15 СЕПТЕМВРИ

Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир

Разположен в полите на Стара планина, заобиколен от върховете Острич, Петрахиля, Червен, Трескавец и Вежен, Тетевен е един изключително живописен и наситен с история град. По време на нашето еднодневно приключение ще видим едни от най-притегателните забележителности в района – ще се насладим на водопад „Скока“, ще отпочинем на изключително панорамния заслон „Опасния зъб“ и ще изкачим връх Петрахиля – 1179 м. За финал ще посетим и един от стожерите на Българската православна църква - Гложенският манастир „Свети Георги Победоносец“.

60лв.
Връх Миджур, Сърбия. Върхове, СПА и лудо балканско парти
Пътуване
12-13 ОКТОМВРИ

Връх Миджур, Сърбия. Върхове, СПА и лудо балканско парти

Есенно приключение в съседна Сърбия...
Изкачване на изключително панорамния връх Миджур (2168 метра) - първенец на западните ни съседи, страхотно парти с DJ, певици и духов оркестър, печени прасенца, ядене и пиене на корем и за финал размазващ релакс в спа центъра на 4 звездния хотел Стара Планина...

225лв.