Tour Category: Умерени Нинджи

Начало // Умерени Нинджи
Изкачване на връх Ботев
Пътуване
08/09 Септември
мин. 8/макс 32

Изкачване на връх Ботев

В началото на летния сезон се пускаме по един от любимите ни маршрути. Връх Ботев – гордият първенец на Стара планина. Неговата височина от 2376 м.н.в. го прави и третия по височина планински първенец в България, след Мусала (2925,4 м.н.в.) и Вихрен (2914 м.н.в.) първенците съответно на Рила и Пирин.

105лв.
Връх Мусала по алтернативен маршрут. Мусаленски венец
Пътуване
15 Септември
мин. 6/макс. 20

Връх Мусала по алтернативен маршрут. Мусаленски венец

Връх Мусала - най-високата точка на Балканския полуостров.

Традиционно в наш Adventure стил ще избягаме от претоварения път по комерсиалния маршрут и ще ви предложим вълнуващо приключение, което трудно може да бъде описано с думи. Ще направим нашето изкачване до покрива на балканите през върховете Алеко (2713 м.) и Безименен (2792 м.) през дясната част на Мусаленския венец. Ще се насладим на спиращи дъха панорами сред, които са величествените масиви на Пирин и Витоша, езерата от Мусаленския циркус и много, много други зашеметяващи гледки по пътя ни към наааай-високото място на балканите...

45лв.
Рилски езера – алтернативен нов маршрут
Пътуване
16 Септември
мин. 8/макс. 22

Рилски езера – алтернативен нов маршрут

Ще избягаме от традиционния и претоварен път по комерсиалния маршрут с лифта. Ще обходим и седемте езера, като ще направим нашия преход през спокоен и много живописен маршрут започващ малко след село Говедарци. Ще се насладим на великолепни гледки от величествената планина, живописни поточета и спиращи дъха водопади.

45лв.
Изкачване на връх Митикас, Олимп, Гърция
Пътуване
22/24 Септември
мин. 8/макс 24

Изкачване на връх Митикас, Олимп, Гърция

Митикас - величественият гръцки първенец.
Домът на боговете в планината Олимп, със своите 2917 м. Митикас е вторият най-висок (след нашия Мусала) връх на Балканския полуостров.
Страхотни плажове, божествена гръцка кухня и едно незабравимо изкачване...

310лв.
Преход в Славянка – най-цветната планина в България
Пътуване
29/30 Септември
мин. 8/макс. 24

Преход в Славянка – най-цветната планина в България

Славянка е шестата по височина планина в България, първенецът ѝ Гоцев връх (2212 м. н. в.) е кръстен на големия български революционер Гоце Делчев. Очаква ни преход през най-големите и стари вековни гори от черни мури на Балканския полуостров. Мурсалския чай расте по високите части на планината, така че може да си наберем и да се запасим за зимата... ;) Нощувката ще е в супер яката хижа Славянка (стаите са с по 3 и 4 легла), вечерта ще си направим парти с народни песни и танци, а на следващия ден заслужено разпускаме в басейните с лечебна минерална вода в село Огняново.

135лв.