fbpx

Tour Category: Върхове

Начало // Върхове
Връх Вихрен и Муратов връх
Пътуване
17-18 АВГУСТ

Връх Вихрен и Муратов връх

Връх Вихрен - величественият първенец на Пирин. Със своите 2914 метра мраморният гигант е вторият по височина връх в България и трети на балканския полуостров (след Мусала и гръцкия Митикас в планината Олимп).
Ще изкачим върха по класическия маршрут, което обаче в никой случай не бива да ни заблуждава, че ни очаква лека и приятна разходка. Откъдето и да се погледне, Вихрен има страховит и внушителен вид. Ще стартираме нашето приключение от хижа Вихрен. Почти през цялото време се движим по криволичеща между храсти и морени пътека с постоянен наклон. Маршрута ни минава през седловина Кабата, която свързва Вихрен с Хвойнати връх.

135лв.
Босна: Рафтинг, къмпинг и изкачване на връх Маглич
Пътуване
28 АВГУСТ - 01 СЕПТЕМВРИ - 2 ПОСЛЕДНИ МЕСТА

Босна: Рафтинг, къмпинг и изкачване на връх Маглич

Модифицираната ни до съвършенство програма за Босна...
25 километра рафтинг по едно от най-дългите и живописни трасета в Европа, кристално синьо-зелени реки, водопади, една нощувка на палатки (чисто нови наши палатки, носим ги от София) и целодневно барбекю на езерото с почти идеална форма на сърце, 2 нощувки в най-добрия и луксозен къмпинг по течението на реката - единствения с басейн и собствен пясъчен плаж на реката, скалисти планини с невероятно красиви долини... Очаква ни едно наистина шеметно приключение.

540лв.
Траверсът Добрила – Ботев
Пътуване
06-08 СЕПТЕМВРИ

Траверсът Добрила – Ботев

Емблематичният траверс х. Добрила – връх Ботев с дебютно представяне в Adventure Team. Като част от легендарния туристически маршрут „Ком – Емине“ прехода е изключително панорамен  и разнообразен. В тази програма сме съчетали толкова много елементи, че просто горим от нетърпение да дойде края на м. юни и да поемем по билото на Стара Планина. Приключението ни ще започне още в София с качването на вечерния влак към Сопот /тудуф-тудуф, романтиката БДЖ, мустакатия чичко кондуктор, сещаш се…/ и ще продължи с возене на джипки до хижа Добрила /ахх, едва ли има по-добра и уютна хижа в България/ където ще пренощуваме. Рано сутринта в събота, след обилна и здравословна закуска поемаме през връх Купена и билните пътеки на балкана към целта ни за деня - заслон Ботев. Прехода ни днес ще е доста продължителен и ще ни отнеме около 8-9 часа. Нощуваме на заслона, който по нищо не отстъпва на повечето хижи в страната – готвена и много вкусна храна, разнообразие от алкохолни и безалкохолни напитки, уютно, топло, осветено… въобще, фантастично място за лагеруване.

165лв.
Връх Околчица и водопад Боров камък + барбекю
Пътуване
14 СЕПТЕМВРИ

Връх Околчица и водопад Боров камък + барбекю

Маршрутът ни до водопад "Боров камък" (с 63 метра пад на водата) е изключително атрактивен, с безбройни малки и средно големи водопади, много мостчета, стълби и парапети наковани в скалите, стъпала и други интересни леки препятствия, които участниците трябва да преодоляват.  За да продължим по пътя си и да се изкачим до най-горната част на водопада, ще трябва да минем зад самата водна завеса... (точно като по филмите с Али Баба и 40-те разбойници.) На полянката, на която ще почиваме след това, има страхотни маси, пейки и няколко барбекюта. Палим огньовете, мятаме пържолките на скарата и се размазваме от кеф с дълъг есенен обяд. А, да - през средата на поляната минава чудна рекичка, в която бирите се изстудяват заааа минути... След като похапнем и отпочинем добре, ще се отправим и към крайната ни дестинация за деня - лек и плавен преход до върх Околчица и мемориала на Христо Ботев.

75лв.
Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир
Пътуване
15 СЕПТЕМВРИ

Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир

Разположен в полите на Стара планина, заобиколен от върховете Острич, Петрахиля, Червен, Трескавец и Вежен, Тетевен е един изключително живописен и наситен с история град. По време на нашето еднодневно приключение ще видим едни от най-притегателните забележителности в района – ще се насладим на водопад „Скока“, ще отпочинем на изключително панорамния заслон „Опасния зъб“ и ще изкачим връх Петрахиля – 1179 м. За финал ще посетим и един от стожерите на Българската православна църква - Гложенският манастир „Свети Георги Победоносец“.

60лв.
Връх Митикас – Олимп, Гърция. Море и върхове
Пътуване
21/23 СЕПТЕМВРИ 2019 г.
Мин. 8

Връх Митикас – Олимп, Гърция. Море и върхове

Митикас - величественият гръцки първенец.
Домът на боговете в планината Олимп, със своите 2917 м. Митикас е вторият най-висок (след нашия Мусала) връх на Балканския полуостров. По време на нашето приключение ще изкачим върховете Скала (2865 м.н.в.) и Митикас (2917 м.н.в.), като при добро темпо ще качим и съседния връх Сколио (2904 м.н.в.).
Безспорно една от най-добрите програми за изкачването на върха. Максимум време за плаж (цял ден на 24.05 и половин ден на 26.05) и забавления, супер екшън и много адреналин. Възможност (по желание на групата, без допълнително заплащане) за разходка из Солун през последния ден на екскурзията.

310лв.
Връх Миджур, Сърбия. Върхове, СПА и лудо балканско парти
Пътуване
12-13 ОКТОМВРИ

Връх Миджур, Сърбия. Върхове, СПА и лудо балканско парти

Есенно приключение в съседна Сърбия...
Изкачване на изключително панорамния връх Миджур (2168 метра) - първенец на западните ни съседи, страхотно парти с DJ, певици и духов оркестър, печени прасенца, ядене и пиене на корем и за финал размазващ релакс в спа центъра на 4 звездния хотел Стара Планина...

225лв.
Килиманджаро – короната на Африка
Пътуване
06/16 ДЕКЕМВРИ 2019 г.
мин. 2

Килиманджаро – короната на Африка

Разположена в Североизточна Танзания, на само 340 километра южно от Екватора, планината Килиманджаро е образувана от 3 отдавна изгаснали вулкана - Шира (3962 м.), Мауензи (5149 м.) и Кибо (5895 м.), чиято най-висока точка е именно нашата цел - връх Ухуру. Континентален първенец на Африка и част от супер престижната колекция "Seven Summits". Безспорно това е най-лесно достъпният 5-хилядник в света, което го прави и най-предпочитаната дестинация за приключенски нинджи без какъвто и да е опит във височинния алпинизъм.

4399лв.
Гран Парадизо – Джулай морнинг в Алпите
Пътуване
28 ЮНИ - 02 ЮЛИ 2020 г.

Гран Парадизо – Джулай морнинг в Алпите

Да посрещнем Джулай морнинг на връх Гран Парадизо (4061 м) би било едно от най-запомнящите се приключения за всеки един от нас.
Именно това мислим да направим на 1-ви юли 2020. Избрахме този връх неслучайно. Той е един от най-красивите, изцяло разположен в италианската част на Алпите върхове, а буквалният превод на името му е повече от красноречив - "голям рай". Подходът до него е съчетание от стичащи водопади и реки, до суров, каменист и снежен терен. В най-горната си част преминаването към върха е по ледник, а финалните метри до Мадоната представляват интересно, но много лесно скално катерене. Гледката от Гран Парадизо обаче е същинската част. Тя обхваща най-високите върхове в Алпите – от Матерхорн до Монблан. А докоснати от първите юлски слънчеви лъчи тези върхове със сигурност ще останат завинаги в спомените ни.
Джулай морнинг на най-вълнуващото място на света!

1450лв.
  • 1
  • 2