fbpx

Tour Category: България

Начало // България
Рилските езера и супер СПА с горещи минерални басейни
Пътуване
05 ОКТОМВРИ

Рилските езера и супер СПА с горещи минерални басейни

Едва ли има нещо по-красиво и живописно из нашите планини от рилските езера. Обиколката, която ще направим в началото на месец октомври пък ни гарантира спокойствието в планината и липсата на безбройните туристически тълпи от летния сезон. Ще избягаме от традиционния маршрут като ще направим нашето приключение без да използваме лифтове, джипове и каквото и да било друго нагоре.  След бърза закуска с най-вкусните мекици на света, които ще хапнем на хижа Малката Юрта ще се отправим пеша към хижа Ловна, а от там и нагоре към Долното езеро. Ще се изкачим до Рибното езеро и по обратна на потока пътека ще преминем последователно през всички други езера за да се озовем най-накрая и на езеро Сълзата (разположено на 2535 метра над морското равнище).

45лв.
Връх Белмекен – еднодневно приключение в Рила
Пътуване
06 ОКТОМВРИ

Връх Белмекен – еднодневно приключение в Рила

Панорамният връх Белмекен е връх в Ибърския дял на Рила с височина 2626 метра. Макар да е един от високите върхове в страната, Белмекен не е труден за изкачване и това го прави предпочитан сред по неопитните планинари връх. Непосредствено под върха се намира величественият язовир Белмекен и националната спортна база. Изкачвайки го ще се насладим на невероятни и живописни гледки, а панорамата към язовира гледан от върха е просто веднъж в живота...

55лв.
Връх Вежен и хижа Бенковски (кръгов маршрут)
Пътуване
19-20 ОКТОМВРИ

Връх Вежен и хижа Бенковски (кръгов маршрут)

Изходна точка на поредния ни воаяж ще е китното балканско селце Рибарица. По страхотен и много разнообразен кръгов маршрут ще преминем през хижа Бенковски (където ще нощуваме), а от там на следващия ден ще продължим и към върха. Слизането ни пък е през хижа Вежен, което от своя страна ни дава възможност за една огромна панорамна обиколка без да повтаряме един и същ маршрут. Връх Вежен е висок 2198 м. като от него се открива широка панорама към Средна гора, Рила, Пирин и централното било на Стара планина. Зимите тук са много сурови, с много ниски температури, силен вятър и снежни бури. През зимата снежната покривка достига дебелина до 2 м., като по този начин дава и началото на река Бели вит. Хижа Бенковски, в която ще отседнем се намира в югозападното подножие на връх Ушите. Хижата е с вътрешни санитарни възли, елекрифицирана е и разполага с туристическа столова, кухня и лафка.

105лв.
Нова година на връх Мусала
Пътуване
31 ДЕКЕМВРИ - 01 ЯНУАРИ

Нова година на връх Мусала

Каним ви на Нова година, която ще посрещнем по един нов, вълнуващ и изключително приключенски начин.
Ще изпратим старата 2019 г. заедно със залеза на 2925.4 метра над морското равнище. А новата? Точно в полунощ на 31.12 ще посрещнем новата година с над 30 огнено червени факли, фойерверки и дунавско хоро по замръзналото Ледено езеро. Как ви звучи? Страхотно е, да, само че това далеч не е всичко. След тежки празници и дълги хора, още по тъмно на Васильовден, ще облечем отново екипировката, ще сложим котките и челниците и удърно ще щурмуваме върха за втори път. Ще посрещнем първият изгрев на 2020 г. от най-високият връх в България и целия Балкански полуостров. Хората изкачили върха на 01 Януари ще имат и уникалния шанс да са първите хора изкачили Мусала за 2020 г. Готино, а?
Запазили сме целия заслон Ледено езеро само за нашата група, което ни гарантира спокойствие, луди веселби и пълен контрол върху купона, музиката и всичко случващо се там.

140лв.