fbpx

Tour Category: България

Начало // България
Хижа Ехо. Върховете Юмрука, Кавладан и Ушите
Пътуване
20/21 АПРИЛ 2019 г.
Мин. 8

Хижа Ехо. Върховете Юмрука, Кавладан и Ушите

На 1675 м., на самото било на планината, на място достъпно единствено пеша, след няколко часов преход, сякаш кацнала в нищото, се намира едно прекрасно място – хижа Ехо.
По време на това приключение ще се изкачим на два изключително панорамни върха - Кавладан и Юмрука. От втория ще наблюдаваме залеза, а за да вкараме допълнителна доза адреналин, слизането към хижата ще направим на челници…

105лв.
Преход до Райското пръскало и х. Рай
Пътуване
20 АПРИЛ 2019 г.
Мин. 8

Преход до Райското пръскало и х. Рай

Разположен в централна Стара планина Райското пръскало е най-високият водопад на Балканския полуостров. Водопадът събира водите си от снежните преспи в подножието на връх Ботев и дава началото на приток на Бяла река, чийто водосбор влиза в резерват Джендема. Височината на водния пад пък е цели 124.5 метра, а красотата, която водата създава при падането си е меко казано неописуема.
Е, ние сме готови. Очакваме да те видим и теб в това наистина райско приключение...

60лв.
Белинташ и Караджов камък, Кралство Мумджидам и Кръстова гора
Пътуване
04/06 МАЙ 2019 г.
Мин. 8

Белинташ и Караджов камък, Кралство Мумджидам и Кръстова гора

Сред впечатляващата си природа Родопа крие светилища, окултни храмове и енергийни полета, най-уникалното сред които е триъгълникът Белинташ, Караджов камък, Кръстова гора известни още като камъкът на живота, камъкът на мъртвите души и върхът на Бога. Белинташ е скално плато, което въпреки неголямата си височина от около 1200 м. създава усещането, че сме се изкачили на върха на света. Родопската Света гора както също е известна местността Кръстова гора е истинско светилище. Тук са разположени църквата „Покров на пресвета Богородица“, комплекса „12 апостоли“ от 9 параклиса (разположени двустранно на стълбището към връх Кръста с разпятието) и още 3 параклиса след върха - „Св. Йоан Рилски“, „Св. Три светители“ и „Св. Висарион епископ Смолянски“.

235лв.
Хижа Мазалат, връх Голям Кадемлия и Пеещите скали
Пътуване
11-12 МАЙ 2019 г.

Хижа Мазалат, връх Голям Кадемлия и Пеещите скали

Фантастична майска комбинация съчетаваща изкачване до втория по височина връх на Стара планина - Голям Кадемлия (2275.4 метра), резерватът Пеещи скали и обявената за "Хижа на годината" през 2015 г. - Хижа Мазалат.

125лв.
Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир
Пътуване
18 МАЙ

Тетевен – водопад Скока, връх Петрахиля и Гложенският манастир

Разположен в полите на Стара планина, заобиколен от върховете Острич, Петрахиля, Червен, Трескавец и Вежен, Тетевен е един изключително живописен и наситен с история град. По време на нашето еднодневно приключение ще видим едни от най-притегателните забележителности в района – ще се насладим на водопад „Скока“, ще отпочинем на изключително панорамния заслон „Опасния зъб“ и ще изкачим връх Петрахиля – 1179 м. За финал ще посетим и един от стожерите на Българската православна църква - Гложенският манастир „Свети Георги Победоносец“.

60лв.
Връх Ботев – почит към героите!
Пътуване
01/02 ЮНИ 2019 г.
Мин. 8

Връх Ботев – почит към героите!

Гордият първенец на Стара Планина - връх Ботев 2376 метра.
Там, на едно от най-величествените и завладяващи места в България, сред шеметните панорами на балкана, точно в 12.00 ч. на 02 Юни ще стъпим на върха и ще сведем глава в знак на почит и уважение към героите, дали живота си за свободата на Родината.
Кога, кога ако не сега?

110лв.
Семеен уикенд в Родопите: спорт, забавления и приключения
Пътуване
15-16 ЮНИ

Семеен уикенд в Родопите: спорт, забавления и приключения

Фантастично приключение създадено специално за семейства с деца. Подготвили сме ви една изключително интересна и разнообразна програма, в която ще има за всекиго по нещо. Ще се пренесем в един удивителен свят, места, съхранили едни от най-съкровените и запазени тайни на Родопите.

365лв.
Връх Мусала по алтернативен маршрут. Мусаленски венец
Пътуване
22 ЮНИ

Връх Мусала по алтернативен маршрут. Мусаленски венец

Традиционно в наш Adventure Team стил ще избягаме от претоварения път по комерсиалния маршрут и ще ви предложим вълнуващо приключение, което трудно може да бъде описано с думи. Ще направим нашето изкачване до първенеца на балканите през Мусаленския венец (където до самия връх е почти сигурно, че няма да срещнем никакви други туристи). Започвайки нашето приключение от х. Ястребец, последователно ще преминем през върховете Алеко (2713 м.) и Безименен (2792 м.) за да се озовем накрая на покрива на Балканския полуостров. По време на прехода ни ще имаме възможността да се насладим на спиращи дъха панорами, сред които са величествените масиви на Пирин и Витоша, езерата от Мусаленския циркус и много, много други зашеметяващи гледки...

55лв.